Ebben a 266 bankfiókban igényelheti az otthonfelújítási támogatást Július 1-től

Megduplázódott azoknak a bankfiókoknak a száma, ahol az otthonfelújítási támogatás iránti kérelmek benyújthatók: a korábban megnyílt 128 MFB Pont Plusz helyett már 266 áll rendelkezésre a legfeljebb 6 millió forintos támogatás igénylésére – közölte a Bank360.hu.

Teljes lista, ahol igényelheti a támogatást

Az otthonfelújítási támogatást július 1-től a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) MFB Pont Plusz lakossági hálózatában lehet személyesen benyújtani. A program végleges felhívása június 17-én jelent meg, amely tartalmazza a támogatás elnyerésének végleges feltételeit.

Összesen 20 ezer, 1991 előtt épült családi ház felújítására fordítható a 108 milliárd forintos keretösszeg, így az igénylőknek érdemes sietniük, ha részesülni szeretnének a fejenként legfeljebb 6 millió forintos támogatásból.

Azok számára, akik pályázni kívánnak a kamatmentes hitelre és a vissza nem térítendő támogatásra, a fenti listáról tudják kiválasztani, hogy hol adhatják le igénylésüket. Mivel az MFB tájékoztatása szerint ezek a pontok már most is működnek, célszerű előzetesen tisztázni a kiválasztott fiók ügyintézőivel a benyújtás feltételeit és menetét, hogy ne az igénylés benyújtásakor derüljön ki valamilyen probléma. A támogatás legfeljebb 7 millió forint lehet, amely tartalmazza az 1 milliós önrészt is, ezen belül 2,5-3,5 millió forint közvetlen támogatásként, és 2,5-3,5 millió forint kamatmentes hitelként vehető igénybe.

Mi történik a támogatás elnyerése után?

A támogatás megszerzése után a következő nagy kihívás, amivel meg kell küzdeniük az otthonukat felújítani vágyóknak, az a megfelelő kivitelezők megtalálása lesz. Már most is több átverésről, csalókról szereztünk értesülést, pedig a támogatás még el sem indult. Legyenek körültekintőek a kivitelező kiválasztásakor!
Otthonfelújítási Támogatás Logó

Felhasználási területek

A kiírás szigorúan szabályozza, hogy milyen anyagokra, technológiákra és milyen áron használható fel a támogatás. Milliókba kerülhet, ha valahol nem felel meg a kiírásoknak!

Otthonfelújítási támogatás értesítő

Ne maradjon le a több milliós állami támogatásról!
Írja be az email címét és értesítjük, amint elérhetővé válik a támogatás!

 

Hasonló bejegyzések

Facebook
Twitter
LinkedIn
X